Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 3

(0 отзиви)

Вие сте в самото начало на пътуването. Все още не можете да видите нищо, но това не означава, че не се случва много. Прочетете повече.

вторник, юни 20, 2017

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Сърцето на бебето ви вече бие! Точно сега вашето бебе е съвсем мъничко зрънце, ембрионният диск, който е съставен от три слоя клетки, които ще образуват различните части на тялото му. Науката е невероятна - вътрешният слой, ендодерма, ще доведе до органите на неговия храносмилателен тракт, черния дроб, панкреаса и органите на дихателната му система. Външният слой, ектодерма, ще формира нервната му система и различните му органи, както кожата, ноктите и косата му. Третият слой ще образува по-голямата част от скелетната му структура, сърцето, уринарния тракт и половите органи. В средата на мезодерма е нодордът, който ще служи временно като гръбнака, от който ще се образува централната нервна система, бъдещият мозък и главата. Диаметърът му е почти същият като този на човешката коса.

ВАШЕТО ТЯЛО

В период сте когато е трябвало да ви дойде, но не ви е дошло. Вероятно отначало не си помислихте нищо. Но после... какво ще стане ако? Решихте да вземете тест за бременност и той беше положителен. Поздравления! На път е да започне едно прекрасно приключение, едно от най-вълнуващите в живота ви. Разбира се, нищо не се вижда, но това няма да продължи дълго.

ХРАНЕНЕ

Грижата за себе си и за това, което ядете, е по-важно от всякога. Въпрос номер едно, който ви изниква "трябва ли да ям за двама?" Не, бременните майки не се нуждаят от "ядене за двама", което означава два пъти повече, отколкото обикновено. Но трябва да изберете висококачествени храни, които съдържат всички важни хранителни съставки. Изключително важни за развитието на плода са фолиевата киселина, открита в листни зелени зеленчуци, и цинк, открит в пълнозърнести храни. По принцип, това, което е добро за вашето бебе, вероятно е добре и за вас.

СЪВЕТИ

Някои храни трябва да се избягват напълно по време на бременност. Поради потенциалното наличие на токсини, суровите морски дарове могат да представляват риск за плода. Помислете за това временно да спрете миди, сурови стриди, суши и сашими и дори сьомга. Необработеното месо, домашните птици и суровите или недостатъчно топлинно обработени яйца могат също да съдържат бактерии, които могат да навредят на развиващото се бебе. Измивайте добре зеленчуците си и избягвайте майонеза, салата със сос или сос направен от сурово яйце.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви