MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

Как да изберем име на детето

Имате нужда от вдъхновение за бебешки имена? Идва забавната част! Може би вече имате набелязани фаворити или бихте искали първо да се запознаете с бебето си лице в лице. Независимо дали търсите полово неутрално име, популярно име или необичайно име, добре е да го обмислите преди да се роди бебето. 

3минути За четене Ян. 5, 2024

Традиционно, необичайно име, полово неутрално или двойни имена 

При определянето на името за Вашето бебе, разгледайте възможността да изберете традиционно или по-нестандартно име. Важно е да се запитате какво искате да предадете с името на Вашето дете и каква уникалност търсите. 

Преценете до каква степен за Вас е важно името да бъде полово неутрално. Това може да бъде важно решение, особено ако искате да избегнете стереотипи. 

Разгледайте възможности за двойни имена и изпитайте различни варианти за изписване. Този креативен подход може да ви позволи да комбинирате няколко от вашия фаворит. 

Изберете поне по едно мъжко и женско име с партньора Ви, за да можете да направите съпоставка между двете или дори да изберете нещо смесено от Вашите избори. По този начин можете да се консултирате и да стигнете до изцяло ново предложение, което да допада и на двама Ви. 

Значение на имената, инициали и звучене на името 

Проучете значението на избраното име в различни езици. Понякога езиковите асоциации могат да добавят допълнителна ценност към името и да създадат интересен контекст. 

Визуализирайте инициалите на бебето и обмислете как ще звучи цялото име, включително и с фамилията. Този аспект е важен, тъй като името трябва да бъде лесно за изговаряне и приятно за слуха. 

Форми на обръщение, популярност и асоциации 

Разгледайте възможни форми на обръщение и умалителни имена. Това добавя персонален и нежен оттенък към името на Вашето бебе и може да създаде специална връзка. 

Проучете популярността на избраното име в момента и мислете за хора, на които бихте искали да асоциирате Вашето дете. Важно е името да не създава нежелани асоциации или рискове от подигравки. 

Представете си името на Вашето бебе в различни етапи на живота - като дете, подрастващ и възрастен. Мислете за възможни рискове от подигравки и уверете се, че името е подходящо за всички възрастови групи. 

Взаимодействие със семейството и културата Ви 

Обмислете имена, които са свързани с Вашата култура и наследство. Такова име може да бъде знак на Вашите идентичности и стойности. 

Ако има братя или сестри, представете си как ще звучи името на новороденото в контекста на имената на другите членове на семейството. 

Изборът на име за Вашето бебе е особено и вълнуващо решение, което може да оформи неговият живот. Подходете с внимание и обич, като съчетаете лични предпочитания и внимание към потенциалните въпроси, които могат да възникнат в бъдеще. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето