MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

Скрининг при бременност в 12-та седмица

Ето, че настъпи моментът за Вашия скрининг в 12-тата седмица!  Този ултразвуков преглед е особено важен и може да бъде доста емоционален, затова е добре да сте подготвени със списък с въпроси, за да не пропуснете нещо докато гледате монитора. 

2минути За четене Май 10, 2024

Подготовка за прегледа

Предстоящият ултразвуков скрининг в 12-та седмица от бременността може да Ви изправи пред въпроси относно подготовката. Не се колебайте да попитате за всичко необходимо преди прегледа, за да сте наясно с подробностите, които ще могат да Ви дадат насоки относно дрехите, които трябва да облечете за ултразвуковата процедура.

Прегледът и развитието на бебето

Ултразвуковият скрининг в 12-та седмица от бременността е важен момент за проследяване развитието на бебето. Не забравяйте да обърнете внимание на детайлите относно това, какво точно се следи по време на скрининга. Има много въпроси, които могат да ви вълнуват, като дали бебето се развива нормално и дали сърдечният ритъм е в норма.

Записване и запазване на моментите

По време на ултразвуковия преглед е възможно да искате да запишете звука от сонографа на своя телефон. Можете да попитате дали това е възможно. Също така, проверете политиката на болницата по отношение на предоставянето на снимки от ултразвуковите прегледи.

Технологията в проследяването на бременността

Попитайте за точността на мобилните приложения, които може да използвате за следене на сърдечния ритъм на бебето. Разберете повече за това как технологията може да ви помогне да останете свързани с развитието на Вашето бебе.

План за бъдещи прегледи

Обсъдете с Вашият наблюдаващ лекар за следващите прегледи и колко често трябва да се осъществяват по време на бременността. Информирайте се до такава степен, до  която да ви бъде полезно в подготовката за бъдещите медицински консултации. Вашето спокойствие и увереност са от най-високо значение в този специален момент от Вашата бременност.

Как протича скрининга при бременност в 12-та седмица

Този преглед включва измерване на кръвното налягане, мониторинг на теглото и размерите на корема, както и проверка на състоянието на бебето чрез ултразвукови изследвания. Лекарят следи за всички промени в здравето на бременната жена и бебето и предприема необходимите стъпки за гарантиране на безопасна бременност и раждане на здраво бебе.

Важно е след като сте се доверили на лекар, който да проследява процесът от самото начало да следвате указанията му стриктно за пълноценно и успешно износване и раждане на Вашето бебе.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето