MyFeed Personalized Content
Oт 6 mесеца
Статии
Добави в моите любими

Подготвяне на прибори за хранене на бебе и помощни аксесоари

Започването на етапа на захранване на Вашето бебе е изключително важен за неговото развитие. Изборът на подходящи прибори и аксесоари е от съществено значение, тъй като бебето ще привикне с тях, което ще улесни преминаването през този процес.

3минути За четене Юни 27, 2024

Стартиране на захранването с пюрета

Ако планирате да започнете с пюрета, е важно да разполагате с подходящи уреди. Блендерът или пасаторът са отличен начин да си улесните работата по приготвянето на пюрета. Ръчните преси за мачкане също са удобни и предлагат бързо и лесно приготвяне на храна за бебето като така може да има малки парченца в самото пюре в по-напреднал етап от захранването.

Купички и прибори за хранене на бебе

Изберете купички, които са подходящи за съдомиялна машина, микровълнова фурна и фризер. Търсете купички с различни накрайници и капачки, които улесняват процеса на хранене, особено в началните фази, когато пада повече храна. Малките гладки и обли лъжици (гумени, пластмасови или каучукови) са нежни към устата и венците на бебето и са идеални за етапа на захранването. Имайте на разположение и бебешката чаша с вода, която да предложите по време и след хранене.

Удобни аксесоари и прибори за хранене на бебе

Предвидете практични аксесоари като лъжица с дълга дръжка за бъркане в бурканчетата с пюре и лигавници от плат, които се перат лесно. Не забравяйте, че в началото на захранването бебето ще цапа много, затова е важно да предприемете мерки за тази фаза. Осигурете си престилка, за да се предпазите от излишно изцапване. За любителите на иновациите, лъжиците, които променят цвета си при твърде гореща храна, могат да осигурят допълнителна сигурност, но винаги проверявайте температурата на храната преди да я предложите на бебето.

Подготовка на храната и въвеждане на нови вкусове

Използвайте формички за лед, за да замразявате порции пюре и пликове за замразяване, за да съхранявате готовите продукти, но не разчитайте изцяло на това, защото храната трябва да бъде винаги свежа и го използвайте в краен случай. Cпециалните кутии за храна са удобни както за навън, така и за съхраняване на домашно приготвени пюрета. Бъдете готови със изготвен режим на храненията, където да записвате новите вкусове и реакциите на бебето Ви. Ако бебето не приеме храната от първия път, не се отказвайте - може да се наложи да предложите новия вкус до 8 пъти, преди бебето да привикне към него.

Столче за хранене

Бебешкото столче за хранене е силно препоръчително поради формата и функцията, за която е предназначено. Потърсете модел, който да разполага със здрави колани, които да придържат детето по време на храненето. Повечето видове са сгъваеми, с регулиране на височината, лесни за съхранение и за почистване. Друга алтернатива на столчето за хранене може да бъде модел, който да се прикрепя към стандартен стол и да бъде с Вас на масата.

Заключение

С подходящите прибори за хранене на бебе и помощни аксесоари ще можете да започнете процеса по захранване по-лесно и приятно за Вас и Вашето бебе. Избирайки практични и функционални аксесоари, които да улеснят процеса на хранене ще превърнете този етап в забавен и приятен момент за цялото семейство като също така гарантирате комфорт и безопасност за Вашето дете.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето