Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
optipro протеин

Кърмата, кравето мляко и OPTIPRO® протеинът

 

Изразявайки своята подкрепа за кърменето, Nestlé работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко.

четвъртък, март 15, 2018

Изразявайки своята подкрепа за кърменето, Nestlé работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко. Научно е доказано, че съставът на кърмата се променя в зависимост от възрастта на бебето, а наред с това изменения търпи и количеството на протеина. Той е един от най-важните елементи, който определя здравословното развитие и растеж на детето. В кърмата се съдържат и пробиотични бактерии, които са от първостепенна необходимост за имунната система. Важно е не само количеството, а и качеството на приемания протеин.

Най-добрият заместител на майчината кърма

Кърмата е пригодена да задоволява оптимално нуждите на бебето, но когато продължителното кърмене е невъзможно, учените се заемат с нелеката задача да открият най-добрия заместител на майчината кърма. В резултат на 50 години научен труд Nestlé създава своя уникален протеин OPTIPRO® - патентована технология за обработка на протеина на кравето мляко и превръщането му в по-близък до този в кърмата.

Дори и след навършване на 12 месеца бебето все още не е готово да се храни с „мляко за възрастни“. Кравето мляко съдържа високо количество протеин, което би могло да претовари все още неразвитата отделителна система, както и да доведе до наднормено тегло в по-късна възраст. Кравето мляко има различно съдържание на витамини и минерали, вследствие на което може да се получи излишък или недостиг на определени елементи, като например желязото. Кравето мляко съдържа бета-лактоглобулин, който действа като мощен алерген.

За оптимално развитие

Технологията OPTIPRO®, доближава аминокиселинния състав на протеина към този на майчината кърма. Nestlé NAN 3 и Nestlé NAN 4 с OPTIPRO® съдържат оптимизиран протеин за оптимално развитие на малкото дете. Протеините действат в краткосрочен и дългосрочен план на здравето и развитието на малкото дете. Те са основен градивен елемент на тялото, имат отношение към растежа и оптималното наддаване на малкото дете, имунитета, храносмилането, метаболитното програмиране, и не на последно място, към превенцията на алергиите.


 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.