MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Моментът за първото извеждане на бебето навън

Извеждането на бебето навън за първи път може да ви плаши. Вижте нашите съвети, за да прецените подходящите дни за извеждане на бебето на разходка в парка или някъде другаде. 

2минути За четене Май 10, 2024

Спокойствието и комфортът са от изключително голямо значение по време на първото извеждане навън за Вас и Вашето бебе. Подгответе добре чантата с принадлежности преди излизане, за да сте готови за всяка ситуация. Разгледайте какво трябва да включите в чантата за бебето.

Пелени и принадлежности

За смяната на пелените навън, винаги бъдете готови с достатъчно памперси, бебешки кърпички и кремове. Вземете достатъчно кърпички за смяна и почистване както и резервни дрехи за бебето, както и за вас в случай на изненадващи ситуации.

Хигиена и хранене навън

Не забравяйте дезинфектант и мокри кърпички за почистване и стерилизиране преди и след хранене. Ако желаете поверителност при кърмене вземете нещо, с което да се покриете или носете удобни дрехи, които са пригодени за кърмене. Осигурете си вода за хидратация и опаковайте стерилни бутилки и биберони в случай, че кърмите с бутилка. Термосът с предварително загрята вода може да е много удобен за приготвяне на храни. Опитайте се да излезете навън непосредствено след като сте нахранили бебето, за да бъде спокойно и щастливо.

Транспорт и безопасност

Вземете бебешката количка или слинг за по-удобно пренасяне. За изкачване на стълби е по-добре да използвате слинг за по-голяма удобство. Уверете се за необходимите изисквания за возене на бебе в автомобил за неговата безопасност.

Забавление и сигурност

Облечете бебето със сезонно подходящи дрехи, които да покриват добре тялото му и в същото време то да се чувства комфортно в тях. Не излагайте бебето на прекомерно слънце. Използвайте слънцезащитни кремове и шапки, а при нужда, добавете чадър към количката. Вземете любимата му играчка, която да привлече вниманието на бебето докато е навън. Закачете дрънкалки или играчки на количката, за да го забавлявате по време на разходката.

Задачи и активност

Отделете достатъчно време за спокойна подготовка преди излизане. Спазвайте рутините на бебето и се придържайте към регулиран график за излизане. Ако не се чувствате уверени на открито винаги можете да потърсите компания на други млади майки, които изпитват същото усещане като Вас и взаимно да си споделяте и помагате в това ново занимание. Добър вариант е да имате предварително изготвен план за дейностите докато сте навън с бебето.

С правилната подготовка и вземане на всички необходими мерки Вашето първо излизане ще се превърне в едно приятно и вълнуващо приключение пълно с усмивки и забавления за цялото семейство за първите си общи моменти навън.
 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.