Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
bebe-s-prysti-v-ustata

Първите зъбки на вашето бебе

 

Никнене на зъбките стъпка по стъпка

четвъртък, април 12, 2018

Бебето ми е със зачервени бузки, текат му много лиги и е доста неспокойно. Питам се дали това не е знак, че скоро ще се появят първите му зъбки. Как мога да облекча болката и да поддържам неговите зъбчета?

 

Появата на първите зъбки в повечето случаи е доста неприятен момент за едно бебе. Някои бебета са късметлии и докато им никнат зъбки, може единствено да им се зачервят бузите и дупето, докато други е възможно доста да страдат през този период. За щастие съществуват много начини, за да се облекчи болката и да поддържате зъбчетата на вашето бебе.

 

Първото зъбче обикновено пониква между шестия и дванадесетия месец. При някои бебета обаче първото зъбче може да порастне по-рано (в някои редки случаи бебета се раждат със зъби).

 

Млечните зъби на всяко дете растат с различно темпо, затова не се притеснявайте, ако зъбките на вашето бебе растат по-бавно от тези на други бебета на същата възраст. Никненето на млечните зъби няма нищо общо с развитието на вашето дете.

 

Кои са начините да облекчите вашето бебе

  •  Минете с пръст по венците, масажът често облекчава болката.
  •  Използвайте облекчаващ гел, който можете да намерите в аптеките.
  •  Купете играчки, които бебето да може да хапе на воля. Избирайте играчки от мека пластмаса, които могат да бъдат охладени в хладилник.

 

Как да се грижите за усмивката на вашето бебе

Родителите трябва да поддържат млечните зъби на детето си, макар и временни, защото дори и деца с млечни зъби могат да имат кариеси. Кариесите могат да забавят разтежа на постоянните зъби, ако не бъдат лекувани. За да избегнете такъв проблем:

  • Не давайте бонбони на вашето бебе и като цяло твърде много сладки напитки и захарни изделия. Не потапяйте биберона или залъгалката в мед.
  • Препоръчва се зъбите на бебето да се мият с четка за зъби, адаптирана за малки деца и с паста за зъби, съдържаща много малко флуорид. Може също да се консултирате с вашия педиатър.

 

Никнене на зъбките стъпка по стъпка

 

proces na niknene na zybi

Първото посещение при зъболекар трябва да се извърши когато детето е на 2 или 3 години.

 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.