Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Listening to new parentsListening to new parents

Да изслушаме младите родители

Едно нещо, за което родителите са сигурни е, че нищо в отглеждането на деца не е такова, каквото са очаквали. За да подкрепим и разберем по-добре младите родители, започнахме от самото начало: изслушахме ги.

За повече информация посетете theparentingindex.com

модерно родителство
модерно семейство
модерно родителство
По-добре разбираме Вашите нови предизвикателства

Предаванме Ви нашите 150-годишни знания, подкрепени от науката. И знайте, че е време да освободим място за всички родители, които са преживявали плача, оригванията, цапаниците, усмивките - и всичко между тях.

модерно родителство
настройки
Как да бъдем добри родители

Бебето е напът / във Вашите ръце, а Вие се тревожите, че все още нищо не знаете за отглеждането на деца? (Спокойно, няма никой) Вижте нашите съвети, които могат да ви помогнат да сте успешни във всеки един аспект от модерното родителство.

модерно родителство
Чувствали сте се самотни по време на първата Ви година като родител?
да 50%
не 50%
да
не
Напълно нормално е! Повечето майки споделят, че са се чувствали самотни в началото. Дори когато държите малкото съкровище в ръцете си или просто скролвате из социалните мрежи, не е изключено да се почувствате самотни и изолирани.
Имате силна общност около себе си! Ако все пак се почувствате самотни, опитайте да се фокусирате върху детето в ръцете си, човекът до Вас или приятелите Ви, дори и да са само в социалните мрежи. Това може много да ви помогне.
Споделяте ли си родителските си задължения?
да 50%
не 50%
да
не
Животът е по-лесен, когато работите в екип. Например, единият може да сготви вечерята, докато другият къпе детето, а на следващия ден да се размените.
Това не означава, че единият е по-добрият родител. Постигането на баланс е трудно и изисква време. Опитайте се да разделите задълженията, така че и двамата да се чувствате комфортно и не се притеснявайте да променяте плана за действие в движение.
По време да на първата година като родител сте преживели много полюсни емоции?
да 50%
не 50%
да
не
Усещането е като във влакче на ужасите нали? В един момент се взирате с цялата си любов в очите на малкото същество, а в следващия се чудите как ще оцелеете без да се разпаднете.
Впечатляващо! Повечето родители се чувстват сякаш са седнали на първия ред във влакче на ужасите с всички изкачвания и свободни падания.
Усещате чувство на вина като млади родители?
да 50%
не 50%
да
не
Да изброим ли заедно причините? За това, че сте се върнали на работа или за това, че не сте се върнали на работа. За това, че кърмите или за това, че не кърмите. За това, че сте излези навън с приятели или за това, че не се виждате изобщо с приятелите си... Нормално е да се чувствате сякаш каквото и да правите, то не е правилно. Добрата новина е, че не сте сами: по-голямата част от младите родители изпитват вина независимо от това какви избори правят. Опитайте се да си напомните, че правите всичко по силите си и това е най-доброто за Вашето дете.
Няма да ви обвиним ако кажете да, но браво, че успявате да останете имунизирани срещу чувството на вина точно когато е най-лесно да се поддадете на натиска да бъдете перфектен родител.
Въпреки всички трудности, бихте ли казали, че Вашето дете е "лесно бебе"?
да 50%
не 50%
да
не
Спи през цялата нощ, не плаче на публични места и яде, когато и Вие ядете, ако това не е лесно, тогава кое е?
Разбираме, плаче много, яде много и ака много. Ще попитаме пак, когато отиде да учи в университет.
Още
модерно родителство
АНКЕТА
Няма грешен отговор
ОПРЕДЕЛЕНИЕ
Има дума и за това!
 • Медийно затъмнение

  Изминало е изключително много време откакто сте отворяли вестник, гледали сте телевизия или сте скролвали из социалните мрежи и нямате никаква представа какво се случва в света около Вас.

 • Родителска параноя

  Когато Ви е страх да споделите, че не се справяте, за да не бъдете осъждани или изоставяни.

 • Ваканция за наспиване

  Когато имате огромна нужда от почивка без бебето, за да се наспите.

 • Маниакално родителство

  Когато сте толкова фокусирани върху храненето, преобличането и приспиването на детето, че забравяте за собствените си нужди.

 • Резистентност към детски плач

  Вече не чувате, когато детето Ви (или което и да е дете) плаче, защото го прави толкова често, че сте станали имунизирани срещу този звук.

 • Скрий се и заспи

  Когато се скриете и се преструвате или наистина спите в другата стая, за да "принудите" партньора Ви да се грижи за детето.

 • Всезнайковци

  Така младите родители наричат случайни непознати, които дават непоискани съвети и забележки относно това как да отглеждат детето си.

 • Ревливост

  Въпреки че безкрайно обичате детето си, често се чувствате пренатоварени и самотни в новата си роля на родител.

 • Мама-драма

  Като майка всичко, което правите Ви се струва грешно, докато всичко, което татко прави е перфектно.

модерно родителство
Социални Мрежи
Споделете вашите истории в Инстаграм с #ParentingMyWay
Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.