Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
балансирано меню за правилно храносмилане

Каква е връзката между доброто храносмилане и имунитета на детето?

 

Балансираното меню осигурява нужните за оптималния растеж хранителни вещества на малкото дете и е предпоставка за правилно храносмилане.

вторник, април 24, 2018

Най-важната задача за всеки родител е отглеждането на здраво и щастливо дете. През последните години широко се коментира връзката между здравото стомахче и общото състояние на организма. Балансираното меню осигурява нужните за оптималния растеж хранителни вещества на малкото дете и е предпоставка за правилно храносмилане. Пълноценното усвояване на хранителните вещества обуславя изграждането на силна имунна система.

Стратегическата опора на имунитета

Чревната микрофлора е стратегическата опора на имунитета, тъй като изпълнява защитни функции. Храносмилателната система на новородените е все още незряла. През първите 12 до 18 месеца храносмилателният тракт на бебето съзрява и става способен да се справи с всички видове храни. В него започват да се “заселват” микроорганизми, които помагат да се регулира рН, пазят от свръхрастеж на нежелани бактерии, помагат в разпределението на хранителните частици.

Пробиотици

Такива микроорганизми са пробиотиците. Те са полезните бактерии, които стоят в основата на добрия имунитет, тъй като учат организма на детето да разграничава „полезните“ от „вредните“ бактерии, като реагира само на истински опасности от околната среда. За бебетата това е повече от важно, защото ако тялото им започне да създава защити срещу безвредни микроорганизми, това може да доведе до развитието на алергии или автоимунни заболявания.

 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.