Световната Здравна Организация препоръчва ексклузивното кърмене на бебетата през първите 6 месеца.

Nestlé изцяло подкрепя СЗО и продължителното кърмене, както и въвеждането на отбиващи храни, стига това да е съгласувано с Вашия педиатър или със здравните препоръки в страната.

Продължи Напусни

Протеин на майчината кърма

Белтъци = Протеини
Знаете ли кой е най-важният нутриент за растежа и развитието на новороденото? Това е протеинът. Въглехидратите и липидите също имат важна роля, но протеинът е този, който изгражда клетките, мускулите, костите, мозъка и др.

Прочетете статията и изгледайте видеото, за да откриете изключително важната роля на протеина за развитието на Вашето бебе.

Има ли растеж без протеин?: Как расте вашето дете и какво определя неговото правилно развитие? Защо някои деца са с прекомерно тегло от най-ранна възраст? Родителите често си задават тези въпроси без да могат да намерят пряка връзка между начина на отглеждане на бебето и малкото дете и неговия оптимален растеж.Може ли наддаването да стане проблемно?: Има ли деца с прекомерно тегло? Има ли пряка връзка между прекомерното тегло при децата и затлъстяването в по-късна възраст? Ключова задача на родителите е да подсигурят най-добрите условия за оптималното развитие на своето дете от първите дни на неговия живот.Колко протеин да приема новороденото за оптимално тегло? : Метаболитната система на бебето все още се учи как да разгражда, използва и прилага веществата, които получава посредством хранителния режим на бебето. Научете защо протеина има основна роля в програмирането на метаболитната система на Вашето бебе. Превенция на алергиите: Развитието на имунната защита е важно за превенцията срещу различни заболявания. Научете повече как протеина влияе върху развитието на имунната защита и нейното функциониране. Не само количеството протеин е важно, а и качеството: Вероятно се интересувате от храненето на вашето бебе. Научете повече за протеиновия прием и влиянито му върху храносмилателната система на бебето ви. Какво да ядеш, за да имаш повече кърма:Най-честото притеснение на младата майка е ще има ли достатъчно кърма за своето бебе. Когато знаеш, че кърмата е идеалната храна за новороденото, че тя осигурява всички хранителни съставки, от които се нуждае бебето, и се променя в зависимост от възрастта му, твоята отговорност расте. Затова е и толкова важно да полагаш грижи за производството на качествена кърма. Важността на първите 1000 дни. Протеинът:1000 дни – това са приблизително 3 години. Броенето започва от момента на зачеването и приключва с навършване на 2 годишна възраст. Това е времето, в което майката може да промени съдбата на детето си, да му помогне да развие пълния си потенциал и да го научи да води здравословен живот. Кърмата, кравето мляко и OPTIPRO® протеинът:Изразявайки своята подкрепа за кърменето, Nestlé работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко. Научно е доказано, че съставът на кърмата се променя в зависимост от възрастта на бебето, а наред с това изменения търпи и количеството на протеина. Той е един от най-важните елементи, които определят правилното развитие и растеж на детето.

  • slide1