Световната Здравна Организация препоръчва ексклузивното кърмене на бебетата през първите 6 месеца.

Nestlé изцяло подкрепя СЗО и продължителното кърмене, както и въвеждането на отбиващи храни, стига това да е съгласувано с Вашия педиатър или със здравните препоръки в страната.

Продължи Напусни

Всичко за храненето на бебето

Не винаги е лесно да знаете с какво да храните бебето си. Вижте нашите съвети.

С деца на море

Да тръгнеш с децата на море звучи повече като предизвикателство, отколкото като мечтана почивка. Всъщност пътуването с деца, особено пък на море, може да бъде най-забавният начин да прекарате почивката си, само трябва да вземете предвид няколко неща.

Прочети

Модерната градска майка

Аз съм майка, но и жена. Образът на всеотдайната майка често е на жена с рошава коса, облечена с раздърпани дрехи, изцапани с пюре. Разбира се една жена трябва да дава най-доброто на децата си, но това не включва да забрави себе си.

Прочети

Социалният живот на семействата с малки деца

Животът на родителите продължава и след появата на децата в семейството. Най-голямото „притеснение“ е, когато бъдещите родители чуят: „като се роди детето, край с пътуванията и излизанията“. Разбира се, това изобщо не е вярно.

Прочети

5 причини да въведете сирене в детското меню

Млякото и млечните продукти са особено ценна храна, тъй като са добър източник на протеини* с високо качество и лесноусвоим Калций, който е от жизненоважно значение за изграждането на костите и зъбите при децата.

Прочети

След захранване - периодът на разнообразяване на детското меню

Преминаването към твърда храна е изключително важен момент за вашето бебе. След 6-месечна възраст, хранителните нужди на бебето изискват въвеждането на допълнителна храна, освен кърмата и преходното мляко. Тъй като стомахчето му е все още много малко, то ще може да приема малки количества храна, която трябва да е много хранителна.

Прочети

NESTLÉ ® Gerber® Зеленчукови менюта

За оптималното и балансирано меню на вашето дете, NESTLÉ ® Gerber® създаде три вкусни рецепти, превъзходна комбинация от Задушени зеленчуци с моцарела и паста, Спагети с доматен сос и моцарела и Ризото с карфиол и моцарела.

Прочети

Колики

От известно време бебето Ви плаче по-често, доста по-раздразнително е от обикновено и изглежда неспокойно, то тогава има голяма вероятност да страда от колики (запишете си час при педиатър). Първата добра новина е, че това е често срещан проблем, а втората добра новина е, че всичко ще отмине до няколко седмици.

Прочети

Регургитации

Бебето Ви систематично връща (регургитира) мляко след хранене. В повечето случаи няма повод за притеснение, тъй като това не е опасно за него. Бъдете търпеливи, когато бебето започне да яде по-твърда храна това състояние ще отмине.

Прочети

Диария

Повечето кърмени бебета се изхождат често. Обикновено акото е меко, на гранули и има жълтеникав цвят. Не трябва да бъркате това с диария, за която...

Прочети

Запек

Едно дете (до 18 месеца) се счита за запечено, когато не се изхожда по веднъж дневно, ако е кърмено и три пъти седмично, ако се храни с мляко за кърмачета.

Прочети